Sioen je razvil materiale tehničnih membran za silose, kjer se hrani nemastna in mastna biomasa (to so odpadki od zakola, gnoj, olupki od sadja, arašidov, koruza...).

 

Tovrstna membrana je odlična zaščita za aeroben proces fermentacije. Odporna je na metan, vodo, vodik, ogljikov monoksid, ogljikov dioksid, merkaptane, sulfide in amoniak.

Sioen membrane vam pomagajo pri vseh zahtevah in potrebah skladiščenja živinskih in mlečnih odpadkov. Zagotavljamo vam tehnološko dovršenost in učinkovitost materialov.

Sioen proizvaja vzdržljive tehnične tekstile za hrambo in transport raznoličnih vrst tekočin. Mnogo materialov je primernih za hrambo hrane, pitne vode in ustrezajo tudi najbolj zahtevnim standardom in predpisom živilske industrije. Trdna moč materialov je rezultat izjemnih lastnosti in kvalitete varjenja.

Razvili smo asortiman tehničnega tekstila, ki se uporablja pri pakiranju in prekrivanju živil, ki imajo PH > 4,5. Spekter hrambe take hrane je zelo širok, od suhe hrane kot je zelenjava, vse sadje, pitna voda in brezalkoholne pijače.

Visoko odporen PVC platno cerada, ki se uporablja za zaščito nožev in drugih raznovrstnih rezil in ostankov, ki jih stroj lahko odvrže med svojim delovanjem. Samo s kakovostnim ceradnim platnom lahko zaščitimo upravljalca stroja in ostale prisotne v bližini pred poškodbami. Zato je Sioen razvil cerade posebej za ta namen. Posebne karakteristike PVC omogočajo pravo zaščito strojne mehanizacije.

Mreža za protiveterno zaščito je še en primer tehnološke novosti tehničnega tekstila. Mreže uorabljamo za ograjevanje, protivetrno zaščito ali dekorativno fasado. Narejena je po merah za vsako stranko posebej, zato smo vam tudi vedno na razpolago in v pomoč kako uresničiti vaše ideje in jih prenesti v končno izvedbo projekta. 

Naš asortiman vključuje tudi materiale za zaščito jezovov in ploščadi pred razlitjem olja. Intenzivno preizkušanje in veliko truda razvojnega oddelka je privedlo do razvoja materialov, ki se zelo trdni, odporni na olja in maščobe in imajo visoko pretrgalno moč

 

Za potrebe trajne zaščite naftnih in dvižnih ploščadi pa je bila razvita posebna PVC / PU prevlečena poliesterska tkanina (E1200).